U bent hier:: Home > Wie zijn wij > Werkgroepen > AWIA

AWIA – Anéla Werkgroep Interactieanalyse

De Anéla Werkgroep Interactieanalyse (AWIA) is opgericht om het contact tussen onderzoekers op het terrein van de interactieanalyse te bevorderen. Om dat doel te bereiken is er deze pagina op de Anéla website en een discussielijst, wordt er elke twee jaar een symposium georganiseerd en zijn er incidenteel zogenaamde datasessies. Daarnaast zijn er ad hoc activiteiten; zoals de organisatie van de voorjaarsstudiedag 2007 ‘In gesprek’.

De stuurgroep van de AWIA bestaat uit voorzitter Myrthe Gosen (RuG) en vice-voorzitter Marije van Braak (EMC). Vragen over de AWIA kun je richten aan m.n.gosen AT rug.nl.

De discussielijst
Door een bericht naar de discussielijst te sturen, kunnen AWIA-deelnemers hun collega’s niet alleen informeren over nieuwe publicaties, congressen, datasessies en wat dies meer zij, maar ook vragen stellen. De Awia@list.rug.nl lijst wordt maandelijks automatisch gearchiveerd. Dat archief kun je raadplegen ophttp://list.rug.nl/archives/awia.html

Als je de discussielijst wilt ontvangen en er berichten op wilt kunnen plaatsen, moet je een e-mail sturen naar listserv@list.rug.nl met als bericht (dus niet als mededeling in de subjectregel) de tekst:

SUBSCRIBE AWIA

Op dezelfde manier kun je je deelname aan de discussielijst beëindigen. Stuur in dat geval een e-mail naar listserv@list.rug.nl met als bericht de tekst:

SIGNOFF AWIA

Corresponderen met de AWIA-lijst kan alleen vanaf het e-mailadres waarmee je in de lijst bent opgenomen. Om problemen met spam en virussen te voorkomen, worden berichten vanaf andere adressen geweigerd, tenzij je je ook met dat andere adres aanmeldt.

De discussielijst wordt beheerd door Harrie Mazeland (RUG). Informatie over technische aspecten in verband met het beheer van de lijst, bijvoorbeeld de lijst van deelnemers, het specificeren van voorkeuren hoe je lijstberichten wilt ontvangen, en dergelijke, kun je vinden op http://list.rug.nl/.

Het symposium
Onder auspiciën van de AWIA wordt elke twee jaar een symposium georganiseerd door AWIA-leden die verbonden zijn aan een van de Nederlandse of Belgische universiteiten. Traditiegetrouw bestaat het symposium enerzijds uit workshops onder leiding van een buitenlandse gast, en anderzijds uit presentaties van lopend onderzoek door leden van de AWIA.

Zo werd op 25-26 september 2003 te Wageningen het 7e AWIA symposium gehouden met Derek Edwards (Loughborough University) als gast en op 16-17 juni 2005 in Utrecht het 8e symposium met Paul Drew (University of York) als gast. Het 9e AWIA symposium werd georganiseerd op 13 en 14 december 2007 in Groningen met als gast Tanya Stivers (Max Planck Institute for Psycholinguistics) en als thema Patrolling Epistemic Territories: Alternative Ways of Agreeing in Social Interaction.

In 2010 werd het voor de 10e keer georganiseerd op 10-11 juni aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het thema was ‘Interactie in institutionele settings’ met gastspreker Geoffrey Raymond (University of Santa Barbara, Californie).

Het 11de symposium heeft plaatsgevonden in Groningen in oktober 2012. Het thema was “Applied Conversation Analysis” en Liz Stokoe was te gast om onder andere te vertellen over CARM, de Conversation-Analytic Roleplay Method die zij ontwikkeld heeft.

Het 12e symposium zal plaatsvinden op 2-3 oktober 2014 te Utrecht. Lorenza Mondada is uitgenodigd als buitenlandse gast.

De datasessies
Datasessies zijn informele bijeenkomsten waarop materiaal (audio of video-opnamen, transcripten) wordt geanalyseerd, dat door een van de deelnemers is ingebracht. Via de discussielijst wordt bekend gemaakt op welke data en locatie de datasessies plaatsvinden. Het streven is om de twee maanden een datasessie te organiseren op een centrale plek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wyke Stommel: w.stommel@let.ru.nl.

Publicaties

Hier vindt u publicaties van de werkgroep: AWIA publicaties tot oktober 2018