U bent hier:: Home

Welkom

Anéla is de Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap. Wij organiseren activiteiten op het gebied van de toegepaste taalwetenschap in Nederland en België en publiceren het diamond open access tijdschrift Dutch Journal of Applied Linguistics (DuJAL).

Direct lid worden? Klik hier voor het aanmeldformulier.


AVT/Anéla Dissertatieprijs 2024

Ook dit jaar zal er weer een AVT/Anéla dissertatieprijs worden uitgereikt. Voor de AVT/Anéla dissertatieprijs 2024 komen in aanmerking alle dissertaties verdedigd tussen 16 juli 2023 en 15 juli 2024.

Wij nodigen u uit om (gemotiveerde) voordrachten te doen voor kandidaten voor de prijs. De voordrachten kunnen tot uiterlijk 15 augustus 2024 worden ingediend.

Meer informatie vindt u hier


Anéla Conferentie 2024: Toegepaste taalwetenschap over grenzen heen

De 10de Anéla conferentie vond plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2024 in locatie Zebrastraat in Gent, België.

Met deze editie wilden we onderzoekers over disciplinaire én landsgrenzen heen samenbrengen. Naast de klassieke presentaties en keynotes was er ook ruimte in het programma gereserveerd voor een activiteit rond kennismaken en samenwerkingen opzetten.

De keynotes werden verzorgd door dr. Mieke Vandenbroucke (Universiteit Antwerpen) en dr. Bart Deygers (Universiteit Gent).

Meer informatie vind je hier.


AILA 2021

Anéla organiseerde samen met de Rijksuniversiteit Groningen het congres van de wereldwijde organisatie voor toegepaste taalkunde: AILA 2021, 15 – 20 augustus.

Twitter: @aila2021NL

Meer informatie op de conferentiewebsite.