U bent hier:: Home > Activiteiten> Grote Taaldag>Grote Taaldag 2020: call for abstracts

DE GROTE TAALDAG 2021: Call for abstracts

 

Abstract indienen voor lezing of pecha kucha

Ieder AVT- of Anéla-lid dat op de GTD een lezing wil geven, kan van 7 oktober tot 15 november 2020 een samenvatting van maximaal 170 woorden indienen via de website van de AVT. U kunt kiezen uit een klassieke lezing van 20 minuten + 5 minuten vragen of een pecha kucha presentatie van maximaal 6 minuten en 40 seconden + vragen (totale duur: 10 minuten). Een ‘pecha kucha’ is een korte, flitsende presentatie: u gebruikt (maximaal) 20 slides (met zo veel mogelijk beeld en zo weinig mogelijk woorden), die elk 20 seconden getoond worden (zie ook hier, hier en hier voor meer uitleg en voorbeelden)

  • U geeft bij het indienen van uw samenvatting aan of u een reguliere lezing of een pecha kucha wenst te houden. Gezien het online format raden wij aan om pecha kucha’s als de standaard te zien. Als u inspiratie nodig heeft om een pecha kucha voor te bereiden, kijk dan even naar de links onderaan deze CfP.
  • Als u van plan of bereid bent uw lezing of pecha kucha in het Engels te houden, kunt u dit aangeven met een Engelse titel en samenvatting in plaats van een Nederlandse.
  • U mag maximaal 2 samenvattingen indienen (1 als eerste auteur, 1 als co-auteur).
  • U kunt ervoor kiezen uw lezing of pecha kucha “live” te geven via het online platform, of u kunt uw presentatie van tevoren opnemen en toesturen. In dat geval vragen we u uw presentatie minimaal één week van tevoren op te sturen.

Als u geen bevestiging van ontvangst van uw samenvatting ontvangt, neemt u contact op met Jenneke van der Wal (g.j.van.der.wal@hum.leidenuniv.nl). Mochten er meer sprekers zijn dan plaatsen in het programma, dan zullen de laatst ontvangen abstracts opgenomen worden als ‘alternates’.

Het programmaboekje (inclusief samenvattingen) zal in januari verschijnen op de website van de AVT en per e-mail verstuurd worden aan alle (op dat moment) geregistreerde deelnemers en alle AVT- en Anéla-leden.