Eén reactie

  1. anela zegt:

    Reactie van Kees de Bot (door Anela geplaatst)
    Johan Matter was sterk betrokken bij de Toegepaste Taalwetenschap op nationaal en internationaal niveau. Hij maakte een lange periode deel uit van het hoofdbestuur van de Association Internationale de Linguistique Appliquée (AILA) samen met zijn kornuiten Marc Spoelders en Alex Guiora. Hij ijverde voor van alles: de rol van het Frans in het onderwijs, het gebruik van originele instrumenten bij de uitvoering van barokmuziek, de opleiding Toegepaste Taalwetenschap aan de vrije universiteit en vooral de organisatie van het AILA world congress in 1993. Door zijn organisatietalent verliep het congres soepel en zonder grote problemen, al was het jammer dat de grote trom van de slagwerkgroep die de opening muzikaal zou ondersteunen, niet door de deur van de aula van de VU wilde.
    Johan genoot van de intriges die horen bij een internationale organisatie waarin in het klein de grote wereldpolitiek weerspiegeld werd. Als nietsvermoedende vertegenwoordiger van de Anéla bij de AILA international committee vergadering kreeg ik van Johan bindende instructies over op wie ik wanneer diende te stemmen. Ik waagde het niet om van zijn advies af te wijken.
    Johan was samen met zijn kompaan Cor Koster medebepalend voor de ontwikkeling van de Toegepaste Taalwetenschap in Nederland.

Reacties zijn gesloten.