U bent hier:: Home > Wie zijn wij > Werkgroepen > AWIA

AWIA – Anéla Werkgroep Interactieanalyse

De Anéla Werkgroep Interactieanalyse (AWIA) is opgericht om het contact tussen onderzoekers op het terrein van de interactieanalyse te bevorderen. Om dat doel te bereiken is er deze pagina op de Anéla website en een discussielijst, wordt er elke twee jaar een symposium georganiseerd en zijn er regelmatig datasessies aan verschillende instituten waar alle werkgroepleden aan deel kunnen nemen.

De stuurgroep van de AWIA bestaat uit voorzitter Myrte Gosen (Rijksuniversiteit Groningen), vice-voorzitter Marije van Braak (Erasmus Medisch Centrum)en stuurgroeplid Nynke van Schepen (Rijksuniversiteit Groningen) . Vragen over de AWIA kun je richten aan m.n.gosen AT rug.nl.

De discussielijst
Door een bericht naar de discussielijst te sturen, kunnen AWIA-leden hun collega’s informeren over nieuwe publicaties, congressen, datasessies en vragen stellen die voor meerdere leden relevant kunnen zijn.

Als je de discussielijst wilt ontvangen en er berichten op wilt kunnen plaatsen, moet je een e-mail sturen naar listserv@list.rug.nl met als bericht (dus niet als mededeling in de subjectregel) de tekst:

SUBSCRIBE AWIA

Op dezelfde manier kun je je deelname aan de discussielijst beëindigen. Stuur in dat geval een e-mail naar listserv@list.rug.nl met als bericht de tekst:

SIGNOFF AWIA

Corresponderen met de AWIA-lijst kan alleen vanaf het e-mailadres waarmee je in de lijst bent opgenomen door een mail te sturen naar AWIA@list.rug.nl.

Het symposium
Onder auspiciën van de AWIA wordt elke twee jaar een symposium georganiseerd door AWIA-leden die verbonden zijn aan een van de Nederlandse of Belgische universiteiten. Traditiegetrouw bestaat het symposium enerzijds uit workshops onder leiding van een buitenlandse gast, en anderzijds uit presentaties van lopend onderzoek door leden van de AWIA.
Meer informatie over het symposium vindt u hier.

De datasessies
Datasessies zijn informele bijeenkomsten waarop materiaal (audio- of video-opnamen, transcripten) wordt geanalyseerd, dat door een van de deelnemers is ingebracht. Via de discussielijst wordt bekend gemaakt op welke data en locatie de datasessies plaatsvinden.

Publicaties

Hier vindt u publicaties van de werkgroep: AWIA-publicaties tot januari 2024