U bent hier:: Home > Activiteiten > Grote Taaldag

Grote Taaldag

[menu theme_location=’grote-taaldag’]

De Grote Taaldag 2021 zal gehouden worden op vrijdag 29 januari 2021. Vanwege de COVID-19 regels en richtlijnen hebben we besloten de Grote Taaldag voor het eerst volledig online te houden. Maar daarmee wordt het niet minder gezellig! De Grote Taaldag blijft een dag waarop we alle collega’s in Nederland en Vlaanderen weer even kunnen zien en spreken en elkaar op de hoogte brengen van actueel onderzoek in de taalkunde en toegepaste taalkunde. We organiseren daarom een zeer gevarieerd programma met lezingen, pecha kucha’s, digitale koffiemomentjes, het Taalgala, en een verrassende keynote presentatie.

 

Wat is de Grote Taaldag?
De Grote Taaldag is een gezamenlijk initiatief van de Algemene Vereniging voor Taalwetenschap (AVT), Anéla Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap en de Landelijke Onderzoekschool Taalkunde (LOT). De Grote Taaldag verenigt de AVT TIN (Taalkunde-in-Nederland)-dag, de Anéla TTiN (Toegepaste-Taalkunde-in-Nederland)-dag en het Taalgala, waar onder meer de AVT/Anéla Dissertatieprijs en de LOT populariseringsprijs uitgereikt worden. De locatie is dit jaar voor het eerst ‘online’.

 

Publicaties
AVT-leden kunnen na de Grote Taaldag een schriftelijke versie van hun lezing indienen voor Linguistics in the Netherlands, een internationaal gelezen en peer-reviewde reeks uitgegeven door Benjamins. Linguistics in the Netherlands heeft een kort publicatietraject: de LIN-bundel verschijnt niet langer dan een half jaar na afronding van de reviewprocedure. Een nieuw voordeel is dat iedere LIN-bundel twee jaar na verschijning ‘open access’ toegankelijk is via de website van Benjamins.
Anéla-leden kunnen een geschreven versie van hun lezing indienen voor The Dutch Journal of Applied Linguistics (DuJAL, sinds kort volledig open access).